Ofis masanızda tek başınıza oturuyorsunuz, işin yığılmasının durmasını bekliyorsunuz ve eve dönene kadar saatin her tik tak sesini sayıyorsunuz. Ofis alanınızı daha yaşanabilir ve ofiste kalmanızı daha katlanılır hale getirebilen şey ne olabilir? Floralmind sukulent aranjmanı gibi sukulent ve kaktüslerin varlığı ihtiyaç duyduğunuz şey olabilir.
Bir çok kişinin bilmediği sukulent ve kaktüslerin evler ve ofisler için harika olmasının birçok nedeni vardır; her şey estetik ve tasarım açısından iyi görünmekle ilgili değildir.
İşte ofiste sukulent ve kaktüs bulundurmanın faydaları nelerdir ?
1. Daha İyi Hava Sirkülasyonu
Ofislerinizde sukulentlerin olması, o ortamdaki hava sirkülasyonunu iyileştirir. Bitkilerin oksijen verdiğini unutmayın, bu da ofisinizde bitkiler varken daha iyi nefes alabileceğiniz anlamına gelir. Sizin için ucucu organik bileşiklerleri (VOC) kaldırarak havayı temizleyebilirler.
2. Genel Ofis Görünümünü İyileştirir
Sukulentler çoğunlukla dekoratif amaçla olarak kullanılır. Genellikle düğün ve doğum günü hediyeleri olarak verilirler. Bu tip hediyeleri veren kişiler sukulentlerin hemen hemen her yerde iyi görüneceğine inanırlar.
Sukulentlerinizi nereye koyarsanız koyun ister evinizde ister küçük bir ofis masasında olsun; bulunduğu mekanın daha iyi görünmesine katkı sağlarlar. İç mimarlar, sukulentleri dekoratif parçalar olarak kullanırlar. Onları bahçelere, oturma odalarına, yatak odalarına ve hatta mutfaklara koyarlar.
Google gibi büyük şirketlerin bitkileri ofis tasarımlarına nasıl entegre ettiklerini fark ettiniz mi? Bir Google ofisinin iç mekanlarını, sukulent ve diğer bitki türlerinin salonlarının ve resepsiyon alanlarının gerçekten nasıl odak noktası haline geldiğini gördünüz mü?
3. Sizi Sakinleştirir ve Rahatlatır
Bitkilerin bizi sakinleştirmesinin ve gevşetmesinin benzersiz bir yolu vardır. Spa ve masaj tesislerinin sıklıkla bitkilere sahip olduğunu fark ettiniz mi? Bu sadece kuruluşlarını doğadan ilham alan bir tema sağlamak değil, aynı zamanda daha üretken olabileceğimiz daha rahatlatıcı bir ortam sağlamak içindir.
Çalışanlar rahat olduklarında daha iyi çalışma eğilimindedirler ve ekipleriyle iyi iletişim kurarlar.
4. İnsanların Ruh Halini İyileştirir
Ofisinizde sukulentlere sahip olmaktan fayda sağlayacak tek kişi siz değilsiniz. Ofis arkadaşlarınız bile ofiste daha iyi hava sirkülasyonu olduğunu anlayacaktır. Alanınızdaki o minik bitkilerden herkes yararlanacaktır. Bu bitkiler insanların genel ruh halini iyileştirebilir, böylece iş arkadaşları arasında daha iyi işbirliği ve koordinasyon sağlarlar.
İnsanların sukulent yetiştirmekle ilgili en çok sorduğu soru, bu bitkilerin iç mekanlarda, ofiste veya düşük ışıkta büyüyebileceği midir? Bu web sitesindeki en popüler yayınlarımızdan biri "Düşük Işıkta En İyi 12 Sukulent ve Kaktüs" Bu yüzden, sukulentlerinizin iç mekanlarda, ofiste ve zayıf aydınlatma koşullarında hayatta kalmasına yardımcı olmak için bir araya getirdik.
Sukulentler ve Kaktüsler Ofiste veya Düşük Işıkta Büyüyebilir mi?
Evet. Sukulentler ve kaktüsler ofiste veya düşük aydınlatma koşullarında büyüyebilir. Bununla birlikte, ofiste veya düşük ışıkta sukulentler yetiştirmenin kendi zorlukları vardır. Düşük ışıkta sukulent yetiştirirken akılda tutulması gereken en önemli üç şey şunlardır:
- Sukulentleri kuru tutun. Fazla su vermeyin.
- Çok iyi süzülen bir toprak karışımı sağlayın.
- Yeterli aydınlatma sağlayın (doğal veya yapay ışık).
Bu 3 önemli şeyi aklınızda tuttuğunuzda, sukulentlerinizin ve kaktüslerinizin kapalı ortamlarda düşük ışık koşullarında hayatta kalma şansı çok daha yüksek olacaktır.
Bu ilk 3 şey, düşük ışıkta sukulent/kaktüs yetiştirirken akılda tutulması gereken en önemli şeyler olsa da, bu bitkilerin hayatta kalmasını sağlamak için dikkate alınması gereken başka gereksinimler de vardır.
Ofiste veya düşük ışıkta sukulent yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler:
Kullandığınız bitki türü: Tüm sukulentler birbirine benzemez. Her bir sukulent türünü benzersiz olarak düşünün, her birinin kendi büyüme gereksinimleri vardır.
Bazı sukulentler düşük ışıkta büyümeye daha uygundur ve bu nedenle ofis bitkileri veya düşük ışıklı bitkiler olarak daha uygun olacaktır. Tam güneşe ihtiyaç duyan sukulentler, ofis bitkileri olarak çok doğru bir seçim olmayacaktır. Bitkilerinizi tanıyın, hangilerinin ofise uygun olacağını karar vermeden önce biraz araştırma yapabilirsiniz. (Önerilen bitkiler için aşağıya bakabilirsiniz).
Sukulentlerin çoğu parlak, filtrelenmiş ışık altında mutlu olmaktadır. Bazı sukulentler ise düşük aydınlatma koşullarına uyum sağlama konusunda daha donanımlıdır.
Düşük aydınlatma koşullarına uyum için en iyi 5 seçenek : Aloe, Haworthia, Sansevieria (Paşa kılıcı), Yılbaşı Kaktüsü (Schlumbergera), Tesbih Çiçeği (Senecio Rowleyanus)
Kullandığınız toprak türü: Yukarıda iyi drene olan bir toprağa ihtiyacınız olduğunu söylemiştik; ama bu tam olarak ne demek? Sukulentler ve kaktüsler ıslak köklere sahip olmayı sevmezler, yani ıslak toprakta çok uzun süre kalmaları uygun değildir.
Çok ağır veya yoğun olan toprak, sukulentler için yeterince hızlı kurumaz. Sukulentler hızlı drene olan bir toprağa ihtiyaç duyar ve düşük aydınlatma koşullarında hızlı drene olan bir toprak sadece bir ihtiyaç değil, mutlak bir gerekliliktir. Sukulentlerin ölmesinin en önemli sebepleri sürekli ıslak toprakta kalmaları ve zayıf aydınlatmadır. Bu ikisinin birleşimi ise sukulentleriniz için çok daha kötü bir ortam yaratacaktır.
Perlit ile daha önce hazırlanmış toprak karışımını eşit oranda kullanmak uygun olacaktır (1: 1 karışım, perlit). Bu, kendi başınıza yapabileceğiniz en kolay kombinasyondur. Daha fazla drenaj sağlamak için kaba kum kullanabilir ve bu karışıma ekleyebilirsiniz (1: 1: 1 karışım, perlit, kaba kum).
Sulama tekniği: Bitkinizi ne kadar ve ne sıklıkla suladığınıza dikkat edin. Bitkinin tepesi yerine bitkinin tabanını veya toprağı sulayın. Suyun emilmesi için bitkinin köklerine ulaşmasına izin verin ve toprağın tepesi kuruyana kadar da tekrar sulamayın. Ona sadece ihtiyacı kadar su verin ve drenaj deliklerinden su dışarı çıkana kadar sulama yapmanıza gerek yoktur. Sulama sonrasında varsa, tabaktaki fazla suyu boşaltın.
İç mekan bitkileri, güneşin daha yoğun olduğu dış mekan bitkilerinin toprağı kadar çabuk kurumaz. Ve nemli bir ortamda yaşıyorsanız, iç mekan bitkilerinizi daha da az sulamanız gerekir.
Kullandığınız saksı türü: Saksıda fazla suyun deliklerden dışarı akmasına izin veren bir drenaj deliği olması ideal saksı türüdür. Düşük ışıkta yetişen sukulentler zaten kök çürümesine karşı hassastır. Saksı deliklerinin olması toprağın ve köklerin havalanması ve drenaj için fayda sağlayacaktır. Saksının drenajı yoksa bitkinin sulanmasına çok dikkat edilmeli ve aşırıya kaçmamaya dikkat edilmelidir.
Pencereden ne kadar doğal ışık geliyor: Öncelikle, içeri giren herhangi bir doğal ışık olup olmadığını belirlemeniz gerekir. Mümkün olan en parlak pencereye ihtiyacınız bulunmaktadır. Pencere ne kadar parlaksa, sukulentler ve kaktüsler için o kadar iyidir.
Pencereden gelen çok fazla güneş ışığını düzenlemek, yeterince ışık gelmemesine göre daha kolaydır. Mümkün olduğunda, çok sayıda pencere ve doğal ışık bulunan bir ofis alanı en iyisidir. Bu, pencereye en yakın olan o alanı istemeniz için iyi bir bahanedir :)
Peki ya bitkileriniz penceresiz bir ofiste bulunacaksa ya da belki pencere bulunduğunuz yerden çok uzaktaysa ve yakınlarda pencere yoksa bile hala umut vardır, bu sadece biraz daha zor olacaktır.
Sukulentlerin hayatta kalması ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu aydınlatma gereksinimlerini sağlamaya yardımcı olmak için yapay bitki yetiştirme ışıklarından edinmeniz gerekir. İdeal olarak, sukulentlerin mutlu olması ve büyümesi için günde yaklaşık 4-6 saat güneş ışığına ihtiyaç duyulur.
Ya doğal ışık yoksa? Sukulentler hiç güneş ışığı olmadan büyüyebilir mi?
İdeal olmasa da mümkündür. Sukulentler de dahil olmak üzere bitkilerin büyümek için doğal güneş ışığına ihtiyacı yoktur. Büyümek için sadece ışığa ihtiyaçları vardır. Işığın nereden geldiği önemli değildir.
Güneş ışığı tüm ışık spektrumunu içerir ve sukulentlerin büyümesi için ışığın tüm renk spektrumlarına ihtiyacı olmasa da, hangi ışık spektrumlarına ihtiyaç duyduğunu belirlemek zordur ve bitki yetiştirme ışıklarının işe yaradığı yer burasıdır. Bu ışıklar, güneş ışığının sağladığı tüm ışık spektrumunu taklit eder, bu nedenle bitkilerimizin hangisine ihtiyacı olduğunu tahmin etmemize gerek kalmaz.
İş yerinizi mutlu bir ortama dönüştürürken iyi eğlenceler!