Tespih çiçeğini yazın beş günde bir defa sulamak yeterli olacaktır. Düzenli ve aynı miktarda sulama isterler. Tespih çiçeği buruşuyor ve pıtırcıklar sönüyorsa az suluyor olabilirsiniz.
Bünyelerindeki suyu tüketince pıtırcıklardaki suyu kullanmaya başlarlar. Fazla suladığınızda da sararma görülebilir ve kök çürümesi yaşanabilir. Suyu fazla kaçırdınız demektir. Soğuğa karşı nispeten güçlüdür, bu nedenle bitkiyi kışın daha az sularsanız, donun neden olduğu hasara bile dayanabilir.
Aydınlık iç ve dış alanda yetişebilir. Güneş ışığını uzun süre direkt almayan ama aydınlık bir yerde rahat ederler. Havadar olabilen bir yerde değil ise yaz boyu gelişimi çok yavaş olacak veya duracaktır.
Saksıda, toprak yüzeyini kaplamadıkça sarkmasına izin vermeyin. Uzayan dalların toprak yüzeyinde döne döne gelişmelerini sağlayın. Böylece daha güçlü köklenecek ve sarkmaya elverişli olacaktır.
Çoğaltılması fazla kartlaşmamış dallarından koparıp toprağa hafifçe gömmekle yapılır. öncelikle az nemli toprağa dikmeli ve sulamamalısınız. İlk iki hafta sadece toprak kurudukça sulanabilir.