floralmind
  • Anasayfa
  • Bitkilerimiz
    • Kaktüsler
    • Sukulentler
    • Aranjmanlar
    • Ev Bitkileri
  • Blog
    • Blog
  • Hikayemiz
  • Online Mağaza
  • Bitki Bakımı
  • Bize Ulaşın

Home blog Bitkileri nasıl taşımalı ve paketlemeli

Bitkileri nasıl taşımalı ve paketlemeli

mind_of_floral Temmuz 21, 2023 0

Bitkilerle daha önce taşınmadıysanız veya bitkinizin ilk kez uzun bir mesafeye taşınması gerekiyorsa doğru şekilde taşımak için bitkileri nasıl paketleyeceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Taşınma gününü herkes için olabildiğince sorunsuz hale getirmek için bu basit ipuçlarına göz atmalısınız.






Ev taşımaya hazırlanıyorsanız, muhtemelen endişelenecek fazlasıyla şeyiniz vardır. Ev bitkilerinizi taşımak sizin için büyük bir endişe yaratmamalı ancak bitkileriniz için stresli bir dönem olabilir. Bitkiler değişikliği sevmez, bu nedenle yeni ışık, nem ve sıcaklık seviyeleri olan bir yere gitmek onların tamamen yeni bir ortama uyum sağlamaları gerektiği anlamına gelir. 

Bitkilerinizi yeni evinize olabildiğince çabuk uyum sağlamalarına yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı basit şeyler var. 
  • Taşınmadan hemen önce sulamayın, böylece daha az ağır olurlar
  • Daha büyük bitkileri budamayı düşünün
  • Büyük bitkileri korumak için yünle sarın
  • Varışta, bitkilerinizi hemen paketinden çıkarın
  • Onları birkaç gün aydınlık ve sıcak bir yerde bırakın.
Gelin tüm süreci sorunsuz bir şekilde nasıl geçireceğiniz üç aşamada ele alalım.

Taşınma Gününden Önce

İster bitkilerinizi yeni evinize kendiniz götürün ister işi yapması için nakliye şirketi ile çalışın bitkilerinizin güvenli ve sağlam bir şekilde varmasını sağlamak için alabileceğiniz bazı temel önlemler vardır.

Nakliye şirketinizle konuşun
Çok fazla bitki taşıyorsanız ve bir nakliye şirketi kullanıyorsanız yeşil dostlarınızı taşımalarını istediğinizi onlara önceden bildirin. Bitkiler hassastır ve kolayca kırılır, bu nedenle bazı şirketler onları almamayı tercih eder. İdeal olarak onlara karşı çok dikkatli olacağınız için bitkileri kendi aracınıza alma imkanınız varsa bunu tercih edin.




Dekoratif saksılardan çıkarın
Kırılgan seramik saksılara ekilen bitkileriniz varsa kırılmayı önlemek için onları plastik saksılara yeniden saksılamak isteyebilirsiniz. Bunu yapmaya karar verirseniz, bitkilerin şoka uğramasını önlemek için taşınmadan birkaç hafta önce saksı değişimi yapın. Bu, bitkilerinize taşınmadan önce yeni saksılarına alışmaları için zaman verir. Kırılmaz kaplar, herhangi bir çarpmanın veya ani hareketin hiçbir şeyi kırmamasını, bitkinizin köklerini kesmemesini veya toprağa zarar vermemesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca bu onları taşımak için daha hafif hale getirecektir. 

Budamayı düşünün
Olgun bitkiler için taşınmadan önce biraz budamayı düşünmeye değer. Bitkileri tekrar kompakt bir şekle sokarsanız, uzun dalların kırılma riski daha az olur. Budama gerekli değildir, bu yüzden istemiyorsanız endişelenmeyin. Taşınmadan iki ila üç hafta önce saksı değişimi ve budama, bitkilerinize yerleşmeleri için biraz zaman tanıyacak ve yeni bir ortama taşındığında şok yaşama riskini azaltacaktır.



Bitkileri sulamayı bırakın
Taşınmadan 2-3 gün öncesine kadar aşırı sulamamaya dikkat ederek normal şekilde sulayabilirsiniz. Bu şekilde çok ıslak veya sırılsıklam olmazlar, aynı zamanda kurumuş ve stresli olmazlar. Elbette bunu bitki bakımının özel ihtiyaçlarına uyacak şekilde ayarlayın. Örneğin kaktüsünüz ayda sadece bir kez sulanıyorsa, bu yüzden onu sadece taşınmaya özel olarak sulamayın.
Çok fazla su, soğuk havalarda bitkilerin donmasına neden olabilir veya sıcak havalarda mantar gelişimini teşvik edebilir.

Bitkilerinizi zararlılar için kontrol edin
Tüm bitkilerinizi aynı yere koymadan önce hiçbirinde böcek/zaralı olmadığından emin olmak için hepsini kontrol edin. Tüm partiye bulaşma riskini almak istemezsiniz. 
Taşıma Günü
Zamanı geldiğinde, bitkilerinizi nasıl paketleyeceğiniz büyük ölçüde onları kendiniz mi taşıyacağınız yoksa işi nakliyecilere mi yaptıracağınıza bağlı olacaktır. Kendi arabanıza bitki almayı planlıyorsanız küçük olanları açık bir kutuya koymanın, daha büyük olanları yere dik bir şekilde koymanın ve yolunuza devam etmenin yeterince kolay olacaktır. Ancak profesyonellerin taşıması için bitkileri paketliyorsanız veya aynı anda taşıyacağınız çok sayıda bitkiniz varsa dikkate almak isteyeceğiniz bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz.





Saksıları paketleyin 
Adım 1: Bitkilerinize rahatça sığabilecek bir kutu seçin ve alt kısmı bantlayın, böylece bitkilerin düşme riski minimum olur.
Adım 2: Toprağın dökülmesini önlemek için plastik poşetleri saksıların üzerine geçirin ve sabitlemek için lastik bantlar, koli bandı veya sicim kullanın. Ardından poşetlenmiş bitkileri kutuya yerleştirin.
Adım 3: Saksılar arasındaki boş alanları gazete, ekstra plastik poşetler veya balonlu naylon gibi ambalaj malzemeleriyle doldurun.
Adım 4: Kutuyu kapatın, hava akışı için birkaç delik açın ve kutuyu tutan herkesin içindekilere dikkat etmesi gerektiğini bilmesi için dışını net bir şekilde etiketleyin.
Taşıma kutusuna bir başka alternatif de çamaşır sepeti! Genellikle temizlemesi kolay plastiktirler ve taşımalarını kolaylaştıran kulpları vardır.

Büyük veya narin bitkileri sarın
Daha büyük saksı bitkileri için saksı karışımının üzerine sphagnum yosunu (turba yosunu) ekleyebilirsiniz. Bu yosun, nemi içeride tutmaya yardımcı olur ve toprağı etrafa savrulup arabanızı kirletmekten korur. Büyük bitkileri kraft kağıda veya özel bitki kılıfına sarmayı tercih edebilirsiniz. Bu gerekli değildir ve üzerine bir şey düştüğünde bitkinin ezilmesini engellemez ancak kaybolan yaprakları veya kalıntıları kontrol altına almaya ve arabanızı veya kamyonunuzu daha temiz tutmaya yardımcı olabilir.

Kışın bitki taşıma

Ev bitkilerinizi kışın taşıyorsanız ve dışarısı çok soğuksa onları buna göre hazırlayın. Çok soğukken taşınıyorsanız oldukça fazla ziraai tekstil, yapağı vb. almak isteyebilirsiniz. Bitkilerinizi kutuya koymadan önce dikkatlice buna sarın. Yaklaşık 5 derecenin altındaki sıcaklıklar bitkilerinize zarar verebilir, bu nedenle dış etkenlere maruz kalmalarını en aza indirin.

Yeni eve vardığında 

Bitkilerinizin bir süre mutlu olmayabileceğini bilin. Uyum sağlamaları için onlara biraz zaman verin!

Hemen paketten çıkarın
En kısa sürede bitkilerinizi ambalajından çıkarın. Bir makas alın ve ölü veya hasar görmüş yaprak ve dalları uzaklaştırın.




Bitkilerinizi sakin bir yere koyun
Yeni yerinize geldiğinizde bitkileriniz için her şeyi rahat hale getirin. Onları orta düzeyde ışık alan (doğrudan güneş almayan ancak gölgeli olmayan) bir yere yerleştirin. Hemen sulamayın, bir sprey ile nazikçe püskürtün. Onları en az 3-4 gün o noktada bırakın.

Hemen besleme yok
Bitkileriniz iklime alışırken onları strese sokmak istemezsiniz. Bu durumda en az birkaç hafta boyunca besin verme, budama veya saksı değiştirmekden kaçınmak iyi olacaktır.
Bunları yapmak, bitkilerinizi büyüme moduna sokar ki bu alışma devresinde ihtiyaç duydukları şey değildir. Yeri hissetmelerine izin verin. 

İpuçlarımızı takip ederek bitkilerinizi eski evlerinden yeni evlerine endişelenmeden güvenle taşıyabilirsiniz.




Image Okuduğun için teşekkürler
Diğer blog yazılarımıza göz atmak için tıklayınız
Tags: blog
Share:
  • Next You are viewing Most Recent Post
Önceki Kayıt Ana Sayfa
Designed by OddThemes

Floral Mind

Botanik bir yaşam: bitkilerle günlük hayatınızı güzelleştirin

Kendini ödüllendir, hediye et, takipte kal!

Sosyal Medya

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *